SALADE MET KRIELTJES, BOONTJES EN BACON

11-09-2019

Een heerlijke maaltijdsalade met een winterse toets. Laat het smaken!

Ingrediënten (1 persoon)


  • 150g salademengeling 
  • Een aantal radijsjes 
  • Een goed handje sperzieboontjes 
  • 5 krielaardappelen 
  • 100g baconreepjes
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 theelepel honing
  • 1/2de eetlepel azijn
  • Peper, zout 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaaltje in met wat olie. Was de krieltjes, leg ze in de ovenschaal, kruid af naar smaak (tip: rozemarijn) en laat ze voor ongeveer 25 minuten garen.  
  • Was de boontjes, snij de buitenkanten eraf en kook gaar. 
  • Bak de bacon in een klein beetje vetstof krokant. 
  • Was en snij de radijzen in fijne reepjes. 
  • Maak ondertussen de dressing. Roer de mayonaise, honing, azijn, verse dille en peper en zout door elkaar. Proef en breng indien nodig verder op smaak naar eigen wensen. 
  • Beleg je bord met de sla, vervolgens met de boontjes en de radijzen en leg er ook de krieltjes en de baconreepjes op. 
  • Werk af met de dressing.