GEZONDE PREIROLLETJES MET PARMAHAM EN BIESLOOKPUREE 

11-12-2019

Heerlijke preirolletjes omhuld met parmaham in een saus van bloemkool. Comfortfood zonder schuldgevoel! 

Ingrediënten (2 personen) 


  • 2 stengels prei
  • 1 pakje parmaham 
  • 1/2de bloemkool
  • 2 eetlepels kruidenkaas light
  • 3 eetlepels gemalen kaas light
  • 6 aardappelen
  • 5 eetlepels bieslook 
  • Een scheutje melk
  • 2 bouillonblokjes 
  • Peper 
  • Zout
  • Nootmuskaat 

Bereidingswijze

  • Breng 3 kookpotten met water aan de kook. 
  • Snij de bloemkool in roosjes. 
  • Was de prei en verdeel de 2 stronken prei in stukken van ongeveer 10 cm. 
  • Snij de aardappelen.
  • Breng de bloemkool, de aardappelen en de prei aan de kook tot ze gaar zijn. Voeg aan de kookpot met prei een bouillonblokje toe. 
  • Giet de bloemkool af maar hou wat kookvocht aan de kant. Maak nu de bloemkoolsaus. Giet de bloemkool af en mix tot een glad geheel samen met wat kookvocht, 1 blokje bouillon, peper, nootmuskaat en zout. Laat er vervolgens de kruidenkaas door smelten. Voeg op het einde 2 eetlepels verse bieslook toe. 
  • Giet de prei af. Knijp de stronkjes prei wat uit tot het vocht er uit is. Omhul ze vervolgens met parmaham en leg in de ovenschaal. 
  • Giet er vervolgens de bloemkoolsaus over. Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven. Strooi er de laatste 5 minuten de gemalen kaas over en zet onder de grill tot er een krokant korstje verkregen wordt. 
  • Maak terwijl de ovenschaal in de oven zit de puree. Giet de aardappelen af en pureer samen met een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Werk af met 3 eetlepels verse bieslook.