HEALTHY CHEESECAKE

Cheesecake, mijn favoriete dessert! Je kan deze gezonde variant van cheesecake als snack eten maar het kan ook prima als ontbijt 


IngrediĆ«nten ( 1 taart) 

    • 900 gram kwark (ik gebruikte Alpro Soya Go On) 
    • 10 gelatineblaadjes
    • 15 dadels
    • 100 gram havermout
    • 150g blauwe bessen (ik gebruikte diepvries blauwe bessen)
    • 200g frambozen (ik gebruikte diepvries frambozen) 
    • 15g zoetstof 

Bereidingswijze

  • Ontpit de dadels en snij ze in wat kleinere stukken. Hak ze hierna fijn in de keukenmachine. Hak ook de havermout tot een fijn mengsel en voeg bij de dadels tot een plakkerig geheel.
  • Pak een springvorm en vet de bodem in met een borsteltje en een klein beetje vetstof. 
  • Verdeel het plakkerig deel over de ingevette bodem en zet het even in de ijskast. Maak ondertussen de vulling.
  • Mix 900g kwark met 150g blauwe bessen tot een geheel en voeg er 10g zoetstof aan toe om het wat zoeter te maken.  Je kan ook kiezen voor een vruchtenkwark zonder toegevoegde suiker. 
  • Laat de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten weken in wat water. Wring ze hierna goed uit en zet  op een zacht vuurtje samen met 5 eetlepels water. Laat het zachtjes smelten en laat het vervolgens wat afkoelen. 
  • Voeg de gelatine onder het yoghurtmengsel. Verdeel het mengsel over de springvorm. 
  • Zet in de ijskast voor minstens 3 uur en laat goed opstijven. 
  • Als topping kan je 200g frambozen verwarmen op een zacht vuurtje zodat de frambozen uit elkaar vallen. Eventueel kan je een klein beetje water toevoegen. Voeg er vervolgens 5g zoetstof aan toe om het een beetje zoeter te maken. Verdeel vervolgens dit mengsel over de opgesteven taart. In de zomer kan je ook verse aardbeien of ander rood fruit gebruiken.