PUREE VAN ZOETE & GEWONE AARDAPPEL, BACON, PREI & SPINAZIE

Een gezonde puree met een twist. Lekker, makkelijk en ideaal voor tijdens de koude wintermaanden. 

Ingrediƫnten (1 persoon)


  • 75 g aardappel
  • 75g zoete aardappel
  • 1 scheut magere of halfvolle melk
  • 100g bacon
  • 1 prei
  • 150g spinazie
  • 1/2de rode ui
  • 1 teentje look
  • 1/2de bouillonblokje
  • 1 eetlepel margarine
  • Peper, zout en nootmuskaat 


Bereidingswijze

  • Schil zowel de zoete als de gewone aardappelen, was ze en snij in stukken. Kook ze vervolgens tot ze gaar zijn.
  • Snij de rode ui en de look en fruit deze aan in 1 eetlepel margarine. 
  • Was en snij de prei en voeg toe aan de ajuin & look.
  • Verkruimel een bouillonblokje over de groenten en stoof ze een kleine 5 minuten aan. 
  • Voeg vervolgens de bacon toe en laat deze mee krokant bakken.
  • Voeg de spinazie toe en laat nog even meestoven tot deze geslonken is.
  • Giet de (zoete) aardappelen af en pureer ze. Voeg een scheutje melk, peper, zout en noosmuskaat toe.
  • Voeg vervolgens het mengsel van de groenten met de bacon toe aan de puree. Zet alles onder elkaar en kruid verder naar smaak indien nodig.