CONFITUURKOEKJES

Heerlijke gezondere confituurkoekjes! 

Ingrediënten: 

    • 100 g volkorenbloem
    • 40 g amandelmeel (ik maalde 40g amandelen fijn in een keukenmixer)
    • 1 el maïzena
    • 1 tl bakpoeder
    • snuifje zout
    • 21 g margarine
    • 1 eiwit
    • 1 tl vanille extract (optioneel) 
    • 90g Zusto
    • enkele lepeltjes suikervrije confituur (vb: Effi) 

Bereidingswijze

    1. Voeg de volkorenbloem, het amandelmeel, de maïzena, de bakpoeder, het snufje zout en de Zùsto door elkaar.
    2. Neem een andere kom en klop hierin het eiwit los. Voeg de margarine en het vanille extract toe.
    3. Mix (of kneed met je handen) de natte ingrediënten met de droge.
    4. Vorm een balletje van het deeg en zet het nog voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
    5. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het aanrecht en de deegrol overvloedig met bloem. Rol het deeg uit met een deegroller (of met een fles wijn zoals ik heb gedaan :) ) 
    6. Steek er rondjes van ongeveer 3 à 4 cm uit. Tip: gebruik de bovenkant van een cava of champagneglas om er rondjes mee uit te steken.
    7. druk met je vinger of met de onderkant van een kleine lepel een kuiltje in de koekjes.
    8. Vul het kuiltje op met suikervrije confituur.
    9. Bak gedurende 10 min in de voorverwarmde oven. De koekjes worden pas krokant bij het afkoelen.